Aiwa D100 navigatie systeem

 07 Jul 2015    Hardware

Wat een verrassing, en wel een heel positieve! Nadat de navigatie systemen eindelijk binnen waren ben ik er uiteraard direct een gaan testen.
Het systeem zit mooi verpakt in een full-color verpakking die door zijn felle kleuren direct de aandacht trekt.
Maar wat zit er in? Dat is belangrijker..
In de doos vinden we een erg slanke navigatie unit met een uitzonderlijk groot 7 inch scherm, verder een raamhouder, een USB laadkabel en een autolader.
Kortom, alles om direct aan de slag te kunnen.
Na het aanzetten kom je in een kleurrijk hoofdmenu, dit menu is in de Engelse taal en laat naast de navigatie software nog andere opties zien zoals een instellingen menu, een mediaspeler, een FM zender en nog wat andere zaken.
Vooral die FM zender is leuk, je kunt kiezen op welke frequentie hij uitzendt en zo de gesproken navigatieaanwijzingen over je autoradio laten weergeven.
Niet dat het nodig is want de ingebouwde speaker doet zijn werk goed.
De meegeleverde IGO navigatie software is wel Nederlandstalig en daar gaat het uiteindelijk om. Een GPS fix is er binnen afzienbare tijd en de navigatie kan beginnen.
De raamhouder doet zijn werk uitstekend en zit stevig vast. Wat direct opvalt zijn de spetterende kleuren, het scherm is erg helder en heeft een prima kijkhoek.
Ook is het aanraakscherm capacitief, wat betekent dat het op de minste aanraking reageert. Een verademing t.o.v. de drukgevoelige schermen die je normaal bij goedkope systemen tegenkomt.
Ook bij invallend zonlicht is het scherm duidelijk leesbaar. Al met al een veelbelovend systeem voor nog geen 100 euro!!

Opmerkingen

Geen berichten gevonden

Nieuw bericht