Microsoft

Nog geen producten in deze categorie

Microsoft Corporation (vaak afgekort als MS en MSFT) is een Amerikaans bedrijf uit Redmond in Washington. Microsoft ontwikkelt, verspreidt, licenseert en ondersteunt een breed scala aan producten die zijn gerelateerd aan computers. Het bedrijf werd opgericht door Bill Gates en Paul Allen op 4 april 1975. Microsoft is 's werelds grootste softwarebedrijf. Microsoft staat ook op de lijst van bedrijven met de hoogste beurswaarde ter wereld.

Microsoft ontwikkelde en verkocht BASIC-Interpreters voor de Altair 8800. Het slaagde erin om de personalcomputermarkt over te nemen met zijn besturingssysteem MS-DOS in het midden van de jaren 80 van de 20ste eeuw. Deze werd later opgevolgd door Microsoft Windows. De populariteit van de producten zorgde ervoor dat drie medewerkers miljardairs werden en 12.000 medewerkers miljonair. Sinds de jaren 90 van de 20ste eeuw heeft Microsoft diverse bedrijven overgenomen. In mei 2011 nam Microsoft Skype Technologies over voor 8,5 miljard dollar waarmee het Microsofts grootste overname tot nog toe is.

In 2012 is Microsoft een dominant bedrijf op de markt van besturingssystemen voor pc's en de markt van de kantoorsoftwarepakketten (met Microsoft Office). Het bedrijf ontwikkelt ook nog diverse software voor desktops en servers, en is actief op de zoekmachine markt (met Bing), de videogame-industrie (met de Xbox-, Xbox 360- en Xbox One-gameconsoles), de digitaleservicemarkt (via MSN/Windows Live) en mobiele telefoons (met Windows Phone).

In juni 2012 kondigde Microsoft aan dat het de markt voor de verkoop van hardware op tabletgebied zal betreden met zijn Surface. Tevens verkoopt Microsoft ook verschillende soorten andere hardware zoals toetsenborden en computermuizen. Ook de Xbox zelf wordt door Microsoft ontwikkeld.

Op 4 februari 2014 is Satya Nadella benoemd tot CEO van Microsoft, als opvolger van Steve Ballmer.